Mani pulite. Finito il lavoro.

by lucas dewaele

hou van die dief. (reclame-slogan-suggestie voor fuji 100)

Ik heb een beeld gemaakt, vanuit een spoorwegbeddingsperspectief op aarde.

Per ongeluk zonder toestemming op dat moment, in een langgerokken ademtocht van Brussel naar Lichtervelde.

Misschien is ze nu wel boos en zoekt ze een grote steen, in een rivier, op aarde. Om te verleggen, in de omgeving van mijn private bedding. Ik hoop van niet, maar mijn vrees is licht ontvlambaar.

mani analogiche

Haar handen waren al besmeurd, met een zwart goedje, een restant van een dagje vrij grafieken. En dat zoiets plezant is, meneer.

Het aangenaam gesprek evolueerde naar de echte dingen des levens. Analoog fotograferen en zo. En dat zoiets plezant is, meneer.

Toen stokte de plaisanterie in mijn geest en arriveerde ik in Lichtervelde en stapten wij af, elk zijns weegs. Ik had het digiloge discours niet gewonnen maar wel iets waardevols gepikt. Een beeld, veel beelden, met een prutsig speeltje gemaakt.

Die prenten : ze zijn zo mooi, juffrouw. Hopelijk ben je nu niet bozer. Anders neem ik op donderdag wel een latere trein of een veel vroegere of een andere. Het tijdstip van aankomst is toch volatiel, een beetje zoals fotograferen met een fuji 100 (of hoe heet zo’n ding?).

ook prenten van venten....

Ik ben dus een toy-addict geworden. Beperkt maar voor het volle pond gecharmeerd.

Geen gesjouw meer, geen geshow meer. Gedaan met labeur, het geschut zit onomhuld in een broekzak. (Leden van “the Pataya Flying Club” gaan dit verkeerd opvatten).

Dankzij mijn chipgestuurd c&a-cameratje ben ik overigens een echte gentleman geworden, gedistingueerd, zonder reflectiepanelen of infraroodgestuurde flitsers. Het echte ding des levens, in beelden gesnapt. Of is het “gesnopen”?

kleine date.

En over beelden gesproken; ik kom nog even terug op mijn netelig gesprek met bovenstaande jongedame. Het soort steekspelletje, waarbij je bij het afsluiten van de dagtaak méér dan alleen vuile vingers hebt. Je voelt je berakeld in je ratio. En dus antwoord ik maar met een nog grotere autoriteit.

“The ultimate wisdom of the photographic image is to say, ‘There is the surface. Now think – or rather feel, intuit – what is beyond it, what the reality must be like if it looks that way. ‘Photographs, which cannot themselves explain anything, are inexhaustible invitations to deduction, speculation, and fantasy… The very muteness of what is, hypothetically, comprehensible in photographs is what constitutes their attraction and provocativeness. “

date op het perron

Deduction, speculation and fantasy. Brussel, ik kom. Lichtervelde, ik ga.

verkeerd gelopen date op het perron

fantasie à la nmbéjaise

Lichtervelde, ik ga

Lichtervelde, ik loop